Feminin resp. maskulin sexualitet

Bortom attraktionen, vad som skapar estetiken, och biologisk/psykisk drift.)

Vår delaktighet i tillvarons innebörd handlar om att bli frågad "vem är du?" Ursprungligt är identifikation och själ ren/neutral.


Skillnanden mellan mannens och kvinnans sexualitet handlar om minnet av att "bli identifierad" av de andra vid förlossningen. Detta innebär alltså ett TRAUMA; att både bli "blottad", och ägd -av hela MASSAN.

Mannen blev upptäckt som "pojken", genom identifiering av könet. Mannens minne bygger alltså på den som "har något"/"hade något". Kvinnans minne är att vara delen i ett underordnat "tålamod".


Mannen: är han som "håller i värdet"; makt -> Mannens sexualitet handlar om att FÅ "värdet"; att BLI "potentialen"/Mannen, som kvinnan ger honom.

Kvinnan: är hon som "döljer makten" genom hennes; resurs -> Kvinnans sexualitet handlar om att BLI värderad [OBJEKT-ifierad], för att få inflytande/tillgång till -självkänslan/självvärdet; att vara ett med kroppen/Kvinnan.
Resurser är att vara beroende av makten, för att identifiera värdet. Makten innehåller alltid en "myt", därför är det samma sak -smärtan är att inte "veta om det"; det är att vara "separerad"...

Att vara rotad är att vara beroende av "det som identifierar".. Att vara passionerad är att vara beroende av "det som ger"..


Även om förlossnings-traumat på detta sätt innebär smärta/förnedring; så skulle man liksom bebisen "dö ut" -om man "passiviserade sitt vetande", och därför har människan sin sexualitet.

Sex handlar alltså om att dö/befrias från tidigare "spår"...

--> Att hindras från att "spåras" (dö ut/förlora kraft!) Kunna regenerera största möjliga emotionella trygghet, så att man SJÄLV tillslut är ett med källan; återfödd.

.
.
.

Menar att den sexuella NATUREN alltid bygger på "myten/historien" man fick när man BLEV "någon" (föddes.) Blev man t.ex. "glorifierad" som "ett perfekt barn"/efterlängtat -så skapar det denna individs BEHOV i/av självuppfattningsens värde (inre potential)..


Födelsen bestämmer alltså HUR MAN GÖR ENTRÉ: vilket är "INTEGRITETEN"/behovet av tydlig NÄRVARO (inre "budskap"/cyklisk information..)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0